Aspern IQ

Első ausztriai projektünk Bécs újonnan épülő, Európa legnagyobb bioklimatikus technológiai központjában valósult meg az Östu-Stettin GMBH megbízásából.

A Bécs 22. kerületében (Donaustadt) található Seestadt Aspern 240 hektáros területével és húszezresre tervezett lakó- és dolgozói létszámával nem csak Bécs, de Európa egyik legnagyobb városfejlesztési projektje valósul meg.

Az Aspern IQ központ elsősorban a kutatás-fejlesztés iránt elhivatott vállalkozásoknak teremt lehetőséget a technológiai fejlődésre.

Az átadott H alaprajzú irodaház földszintjén előcsarnok, kiszolgáló funkciók, előadóterem, konyha, étterem, és többcélú teremek kaptak helyet, míg a négy emeleti szinten irodák létesültek. A természetes megvilágítású központi lépcsőházi mag köré szerveződnek a két- illetve négyemeletes irodai szárnyak.

Az épület a passzívház standard követelményeinek megfelelő kialakítású, ennek köszönhetően az épület teljes energia ellátásán túl az építési anyagok is a környezettudatos építkezés jegyében lettek kiválasztva.

Az épületben több, mint 2.000 m2 hidegburkolatot fektettünk le.

A nagyszabású városfejlesztési projekt első épületét 2012. második felében adták át.

Széchenyi 2020